Vergoedingen fysiotherpie

Per 1 januari 2004 is fysiotherapie (en de bijbehorende specialisaties) voor de aandoeningen die niet op de chronische lijst staan uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering.

 

Fysiotherapie en zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars hebben veel verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Bij de meeste aanvullende pakketten is een dekking voor fysiotherapie opgenomen. Het is raadzaam na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie (en zijn specialisaties) is opgenomen in uw polis. Als u hierover vragen heeft, of twijfelt of u uw verzekering de behandelingen zal vergoeden, kunt u ons altijd bellen. Wij helpen u graag om dit duidelijk te krijgen.

 

Fysiotherapie gedeeltelijk of geheel vergoed

Het is dus goed mogelijk dat u fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening en dat die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Uw persoonlijke situatie kan ook per jaar verschillen. Wij raden u aan een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Bij behandelingen uit de basisverzekering is sprake van een door de regering wettelijk vastgesteld verplicht eigen risico. Denkt u er om dat wij wettelijk verplicht zijn u (en dus niet uw verzekering) een nota te sturen indien u uw afspraak niet 24 uur van te voren afgemeld heeft. Dit bedrag bedraagt € 37,50 en zult u zelf moeten betalen.

Fysiotherapie Benno Plus heeft met alle zorgverzekeraars een contract gesloten en kan dus de nota’s direct bij uw verzekeringsmaatschappij indienen. Zonder dat u daar iets van merkt.

Ook als geen dekking heeft voor behandelingen fysiotherapie kunt u toch bij ons onder behandeling komen. Wij zullen u dan een factuur sturen met een specificatie van de door ons verrichtte behandelingen.

Wilt u weten of uw zorgverzekering de behandelingen fysiotherapie vergoedt? Klikt u dan hier.

 

Geen vergoeding voor Fysiotherapie?

Vergoeding fysiotherapie met restitutiebedrag, bij niet gecontracteerde zorgverleners.

U krijgt in dit geval een rekening die u rechtstreeks aan ons betaalt. De originele factuur mag u opsturen naar uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoedt dan het restitutiebedrag fysiotherapie. Afhankelijk van uw verzekering is dit ongeveer 75 procent van de kosten.