Rugpijn voorkomen of genezen bij Fysiotherapie Benno Plus

Iedereen heeft wel eens rugklachten, heel vervelend en soms beperkt het jouw bewegingsvrijheid dusdanig dat jouw werk of privéleven er onder lijdt.

Uiteraard zijn er verschillende vormen van rugpijn met uiteenlopende oorzaken. Die oorzaken moeten gevonden worden om de klacht te verhelpen.

Bij Fysiotherapie Benno Plus zijn de collega’s gespecialiseerd in het vinden van de oorzaak van jouw rugklacht en om hierop gericht en doeltreffend te behandelen. 

 

Behandeling bij een zenuwinklemming door een hernia of stenose

Vaak komen langdurige rugklachten voort uit aandoeningen vanuit de wervelkolom. Hernia klachten of Stenose klachten zijn de meest voorkomende.

Een hernia wordt steeds vaker conservatief behandeld, dat wil zeggen zonder operatie, omdat de prognose na een periode van behandeling en training, zeker op lange termijn, beter is. Uitstralende klachten naar het been of zelfs tot aan de voet zijn vaak aanwezig bij deze twee aandoeningen. 

Herken je deze klachten, dan helpen wij je graag met diagnostiek en behandeling!

 

Chronische of terugkerende rugpijn

Een terugkerende klacht ontstaat vaak door een langdurige verkeerde houding, veelvuldig herhalen van eenzelfde beweging of kortdurend te veel belasten tijdens sporten of (klus)werkzaamheden. 

Heel lang gaat het goed en kan je klachtenvrij functioneren, maar opeens gaat het fout. De handeling die je op dat moment uitvoert, of misschien juist wel het rustig zitten op de bank is net de druppel die de emmer doet overlopen. 

Samen met jouw fysiotherapeut kan je de zwakke plek in de rug aanpakken na een goede analyse van het probleem. Met fysiotherapie en gerichte oefeningen zorgen jij en jouw fysio ervoor dat het terugkeren van de klacht sterk verminderd of zelfs niet meer voorkomt. 

 

Herstel na een operatie van de rug

Het komt nog geregeld voor dat een operatie aan de rug onvermijdelijk is. Juist dan is het belangrijk dat er een goed plan gemaakt wordt om zo goed als mogelijk te herstellen. De revalidatie na een rugoperatie zal door onze fysiotherapeuten in goede banen worden geleid. 

Juiste opbouw van belasting afgewisseld met gedoseerde rust is de sleutel tot een spoedig en volledig herstel. 

Onze fysiotherapeuten zijn geschoold in de begeleiding na een rugoperatie en zullen je het gehele proces bijstaan tot je weer pijnvrij kan werken en sporten.

 

Sali:

” Ik heb al jaren lang klachten van rug- en nekpijn en heb van alles geprobeerd, van dure chiropractor behandelingen, Thaise massages tot gewone fysiotherapie. Maar mijn ervaring bij Benno Plus was vergeleken hierbij daadwerkelijk een hele andere ervaring. Ik dacht dat het niet veel anders zou zijn dan de “gewone” fysiotherapie, maar het positieve effect was direct voelbaar en hield veel langer aan. De dag dat ik eerste keer werd behandeld, heb ik voor het eerst in een lange tijd goed geslapen. Het is overduidelijk dat Benno Plus heel veel ervaring heeft op zijn vakgebied en precies weet waar hij mee bezig is. Ik ben hem dan ook erg dankbaar voor deze geweldige (en gezellige) ervaring! Zeker een aanrader! ”

 

Vul ons onderstaande formulier in voor vrijblijvend advies op maat.

Vul ons onderstaande formulier in voor vrijblijvend advies op maat.

Liever direct contact? Bel ons dan of stuur een Whatsapp bericht.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht