Altijd bereikbaar Direct ingepland Ook bij jou thuis

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vhosts/fysiotherapiebennoplus.nl/httpdocs/wp-content/themes/bennoplus/single.php on line 24
Blog

Nekpijn? Oorzaken en tips!

23 juli 2023

Nekpijn

Nekpijn is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen op een bepaald punt in hun leven treft. Het kan variëren van milde stijfheid tot ernstige pijn, wat het dagelijkse leven kan belemmeren. In dit blog gaan we dieper in op de factoren die bijdragen aan het ontstaan van nekpijn, mogelijke behandelingen en geven we waardevolle tips om met nekpijn om te gaan.

 

Hoe ontstaat nekpijn?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Er zijn meerdere factoren die bijdragen aan nekpijn. Dit verschilt per persoon en situatie. Het is handig om erachter te komen welke factoren bijdragen aan het ontstaan of het in stand houden van je nekklachten. Bij Fysiotherapie Benno Plus doen we daarom altijd een intake om erachter te komen welke factoren bij jou een rol kunnen spelen.

 • Onderstaande factoren kunnen bijdragen aan het ontstaan van nekklachten:
 • Houding: Langdurig zitten met een gebogen rug, naar voren gestoken nek en ingezakte schouders kan de nekspieren overbelasten en leiden tot pijn en stijfheid.
 • Overbelasting: Herhaalde bewegingen, vooral wanneer deze onjuist worden uitgevoerd, kunnen de nekspieren belasten en leiden tot spanning en pijn.
 • Spanning en stress: Emotionele spanning kan zich vaak uiten in fysieke spanning in de nek en schouders, waardoor nekpijn ontstaat.
 • Trauma en letsel: Auto-ongelukken, sportblessures of een val kunnen de nekspieren belasten en leiden tot pijn.
 • Te weinig bewegen: dit kan leiden tot minder sterke spieren die sneller overbelast raken. Ook zullen je spieren sneller stijf zijn wanneer je te weinig beweegt.
 • Te lang achter elkaar zitten: ook dit kan leiden tot stijve spieren.

 

Fysiotherapie bij nekpijn

Fysiotherapie kan uitstekend helpen bij nekklachten. We kunnen je behandelen met verschillende fysiotherapeutische behandelmethodes. De keuze van de behandelmethode is afhankelijk van de oorzaak van je geblokkeerde nek.  Behandeling wordt vaak aangevuld met oefeningen. Zo kun jij ook zelf je spieren en gewrichten soepel houden.

Last van je nek? Loop niet onnodig lang door met nekpijn. Maak een afspraak en dan kun je snel bij ons terecht.

 

Tips bij nekpijn

Alvast zelf aan de slag? Hierbij wat tips om jou zo snel mogelijk van jouw nekklachten af te helpen of om deze misschien zelfs te voorkomen.

 • Houding bewustzijn: Let op uw houding tijdens het zitten, staan en lopen. Houd uw nek en rug recht en uw schouders ontspannen.
 • Regelmatig bewegen: Oefeningen voor nek en schouders kunnen de spieren versterken en helpen bij het voorkomen van toekomstige pijn.
 • Stressbeheersing: Probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie, diepe ademhaling of yoga om de spierspanning te verminderen.
 • Gebruik van technologie: Houd uw smartphone op ooghoogte en neem regelmatig pauzes tijdens langdurig computergebruik.
 • Goede slaaphouding: Probeer te slapen op een comfortabel kussen dat de nek goed ondersteunt en kies een slaaphouding die de nek niet overbelast.