Manuele therapie bij Fysiotherapie Benno Plus in Voorburg

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Ze kijken naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen ze (weer) soepel en neemt de klacht (vaak pijn) af. Manueel therapeuten hebben na een studie fysiotherapie een driejarige vervolgopleiding voor manueel therapeut gevolgd.

 

Klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

Hoofd- en nekpijn (vaak in combinatie met een stijve bovenrug)

Nekpijn (met of zonder uitstraling in de arm)

Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn

Heupklachten

Lage-rugklachten (met of zonder uitstraling in het been)

Duizeligheid die komt door het bewegen van de nek

Kaakklachten 

Schouderklachten 

Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)

Tenniselleboog

 

Marvin Scholte

Onze collega Marvin Scholte is een begrip in de regio en heeft met zijn jarenlange ervaring al tientallen patiënten van hun klachten af geholpen.

Marvin is in 2006 afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als algemeen fysiotherapeut is hij de opleiding Manuele Therapie (MAITLAND) gaan doen. Sinds 2013 is hij werkzaam als manueel therapeut

Dankzij deze specialisatie en na, –en bijscholingen, werkt Marvin al een aantal jaar met wervelkolom gerelateerde klachten. Nek, lage rug, heupen zijn de voornaamste aandachtsgebieden.
De laatste jaren heeft Marvin zich verdiept en gespecialiseerd in hoofdpijnklachten die gerelateerd zijn aan de nekregio.

Samen met de patiënt op zoek naar de oorzaak van de klacht, het opsporen van de problemen in de bewegingsketen en het vinden / opstellen van het juiste behandelplan, worden door Marvin gezien als de mooie uitdagingen van het vak.

Weten of manuele therapie een oplossing kan zijn voor jouw klachten? Neem dan vrijblijvend contact op voor een advies gesprek.

 

Vul ons onderstaande formulier in voor vrijblijvend advies op maat.

Liever direct contact? Bel ons dan of stuur een Whatsapp bericht.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht