Altijd bereikbaar Direct ingepland Ook bij jou thuis

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/vhosts/fysiotherapiebennoplus.nl/httpdocs/wp-content/themes/bennoplus/single.php on line 24
Geen categorie

Het Belang van een Ergonomische Werkplek voor Een Gezond Lichaam

24 augustus 2023

Een groot deel van ons leven brengen we door op ons werk. Of het nu achter een bureau is of op de werkvloer, onze werkplek heeft een aanzienlijke invloed op onze fysieke gezondheid. Een goede werkplek is niet alleen bevorderlijk voor onze productiviteit, maar ook voor het behoud van een gezond lichaam op de lange termijn. In deze blog gaan wij van Fysiotherapie Benno Plus het hebben over de voordelen en het belang van een fijne werkplek! Heb je (werk gerelateerde) lichamelijke klachten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Rug en Nekklachten Voorkomen

Een ergonomisch ingerichte werkplek houdt rekening met de natuurlijke krommingen van de wervelkolom. Een verstelbare stoel met een in hoogte verstelbaar bureau zorgen ervoor dat je rug en nek in een comfortabele en neutrale positie blijven tijdens het werken. Dit helpt rug- en nekklachten te voorkomen.

Voorkomen van Repetitieve Stressblessures

Werkzaamheden die herhaaldelijk dezelfde bewegingen vereisen, kunnen leiden tot repetitieve stressblessures zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog. Een ergonomisch toetsenbord en muis, samen met juiste hand- en polspositie, verminderen de belasting op handen en polsen, waardoor dergelijke blessures kunnen worden voorkomen.

 

Juiste Zithouding

Een stoel met aanpasbare armleuningen en hoogte helpt een correcte zithouding te behouden en spanning in spieren te verminderen. Hiernaast is voldoende beweging van cruciaal belang. Langdurig zitten kan bijdragen aan slechte houdingsgewoonten en stijfheid. Sta elke 30 minuten op, strek je uit, loop even rond en doe eenvoudige oefeningen om je bloedsomloop te stimuleren en spierspanning te verminderen.

 

Langdurige Gezondheid

Investeren in genoeg beweging en een goed afgestelde werkplek is een investering in je toekomstige gezondheid. Het voorkomt niet alleen onmiddellijke klachten, maar kan ook op de lange termijn musculoskeletale aandoeningen helpen voorkomen! Super belangrijk, natuurlijk.

In conclusie, het belang van een goede werkplek mag niet worden onderschat. Een ergonomisch ingerichte werkplek, regelmatige beweging en doordachte inrichting ondersteunen niet alleen je fysieke gezondheid, maar dragen ook bij aan een betere algehele werkkwaliteit. Neem de tijd om je werkplek aan te passen aan je lichaamsbehoeften, integreer beweging in je werkroutine en optimaliseer de inrichting van je werkplek om op de best mogelijke manier te gedijen, zowel professioneel als fysiek. Heeft u vragen, wilt u advies of heeft u last van lichamelijke klachten? Neem dan contact met ons op.