Altijd bereikbaar Direct ingepland Ook bij jou thuis

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie bij Fysiotherapie Benno Plus in Voorburg

Afspraak maken

Oedeemtherapie bij Fysiotherapie Benno Plus in Voorburg

Bij Fysiotherapie Benno Plus zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met oedeem, oftewel een ophoping van vocht in de weefsels. Een van de behandelingen die wij aanbieden is manuele lymfedrainage, een specifieke massage techniek die gericht is op het stimuleren van de lymfevaten en lymfeklieren om de afvoer van lymfevocht te bevorderen.

Onze collega Amanda Romijn is opgeleid in België en is MLDV therapeut (Manuele Lymfe Drainage ad modem Vodder). Als oedeemtherapeut voert zij verschillende therapieën uit, waaronder manuele lymfedrainage, compressietherapie en oefentherapie om de afvoer van lymfevocht te bevorderen en het oedeem te verminderen. Daarnaast geeft zij advies over hoe de patiënt zelf kan bijdragen aan het verminderen van het oedeem, bijvoorbeeld door middel van het dragen van steunkousen of het doen van bepaalde oefeningen.

Onstaan Oedeem

Oedeem kan bijvoorbeeld ontstaan door een trauma, operatie, bestraling of een aandoening zoals lymfoedeem of veneus oedeem. Het is belangrijk om dit tijdig te behandelen, omdat oedeem kan leiden tot vervelende klachten zoals zwellingen, pijn en een beperkte bewegingsvrijheid.

Onze specialisten zijn getraind en hebben ervaring in het behandelen van verschillende vormen van oedeem. Wij werken nauw samen met andere medische professionals, zoals huisartsen en specialisten, om de best mogelijke zorg te bieden aan onze patiënten.

Heb je last van oedeemklachten en wil je hier graag vanaf? Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie Benno Plus voor een intakegesprek met Amanda Romijn. Tijdens dit gesprek bespreken we de klachten en stellen we een persoonlijk behandelplan op. Wij staan klaar om je te helpen bij het verminderen van je oedeemklachten en het verbeteren van je kwaliteit van leven.

Marleen

Heel fijne praktijk! Snel aan de beurt, laagdrempelige mogelijkheid om vragen te appen. En vooral zo goed geholpen, binnen no time zijn mijn klachten zoveel verminderd. Op naar herstel.

Dilan

De medewerker(s) van Benno plus heeft ons ontzettend goed ondersteund. Manier van communiceren i.vm. Taal barrières en de de vriendelijkheid weerhoudt ons niet om voortaan voor deze fysio te gaan! Dank jullie wel! Fijne man, vriendelijk, gevoelsmatig en nauwkeurig! Super dank!