Altijd bereikbaar Direct ingepland Ook bij jou thuis

Tarieven

Per 1 januari 2004 is fysiotherapie (en de bijbehorende specialisaties) voor de aandoeningen die niet op de chronische lijst staan uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat je in de meeste gevallen aangewezen bent op jouw aanvullende verzekering.

Fysiotherapie en zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars hebben veel verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Bij de meeste aanvullende pakketten is een dekking voor fysiotherapie opgenomen. Het is raadzaam na te gaan hoe je verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie (en zijn specialisaties) is opgenomen in jouw polis. Als je hierover vragen hebt, of twijfelt of jouw verzekering de behandelingen zal vergoeden, kan je ons altijd bellen. Wij helpen je graag om dit duidelijk te krijgen.

Fysiotherapie gedeeltelijk of geheel vergoed

Het is dus goed mogelijk dat jij fysiotherapie nodig hebt voor een aandoening en dat die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Jouw persoonlijke situatie kan ook per jaar verschillen. Wij raden je aan een passende aanvullende verzekering af te sluiten waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Bij behandelingen uit de basisverzekering is sprake van een door de regering wettelijk vastgesteld verplicht eigen risico. Denk er aan dat wij wettelijk verplicht zijn jou (en dus niet jouw verzekering) een nota te sturen indien je jouw afspraak niet 24 uur van te voren afgezegd hebt wanneer je niet kunt komen. Dit bedrag bedraagt € 32,50 en zal je zelf moeten betalen.

Fysiotherapie Benno Plus heeft met nagenoeg alle zorgverzekeraars een contract gesloten en kan dus de nota’s direct bij jouw verzekeringsmaatschappij indienen. Zonder dat je daar iets van merkt.
Ook als geen dekking heeft voor behandelingen fysiotherapie kan je toch bij ons onder behandeling komen. Wij zullen je dan een factuur sturen met een specificatie van de door ons verrichtte behandelingen.

Wil je weten of jouw zorgverzekering de behandelingen fysiotherapie vergoedt? Kijk dan op ZorgverzekeringWijzer.

Geen vergoeding voor Fysiotherapie?

Vergoeding fysiotherapie met restitutiebedrag, bij niet gecontracteerde zorgverleners.
Je krijgt in dit geval een rekening die je rechtstreeks aan ons betaalt. De originele factuur mag je opsturen naar jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoedt dan het restitutiebedrag fysiotherapie. Afhankelijk van jouw verzekering is dit ongeveer 75 procent van de kosten.