Altijd bereikbaar Direct ingepland Ook bij jou thuis

Fasciatherapie

Fasciatherapie, een nieuwe aanpak

Afspraak maken

Fasciatherapie richt zich specifiek op de bindweefselvliezen (fascia) in het lichaam. Fascia is gevoeliger dan botten of spieren en is vaak de bron van chronische pijn. Dit onder andere in de vorm van triggerpoints, densificaties en verklevingen. Het oplossen van deze problemen vraagt om een speciale manier van onderzoeken en behandelen.

In dit uitgebreide artikel van de Libelle lees je meer over fasciatherapie.

Een zachte, diepgaande behandeltechniek

Fasciatherapie is een zachte behandelmethode, afkomstig uit de osteopathie die gericht is op de beïnvloeding van spanning in het fasciale systeem. Het is binnen de fysiotherapie een relatief onbekende behandelmethode. Met behulp van specifieke manuele technieken en gerichte oefeningen kunnen verstoringen in het fasciale systeem zich herstellen. Dit moet resulteren in een herwonnen bewegingsvrijheid, een afname van klachten, een verbeterde houding, efficiëntere bewegingspatronen en een verhoging van de belastbaarheid. De behandeling wordt doorgaans als diepgaand en aangenaam ervaren.

Speciale onderzoeksmethode

Sebastiaan van Beek en Benno Plus zijn opgeleid tot fasciatherapeut bij Fascia Integratie Therapie (F.I.T.) vanuit het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Via een onderzoeksmethode waarbij het hele lichaam van top tot teen wordt onderzocht, kijkt de fasciatherapeut naar de relatie van jouw klacht met eventueel andere (onopgemerkte) problemen. Na het onderzoek vindt er een inventarisatie van de problemen plaats en wordt een behandelstrategie uitgestippeld. Na elke behandeling vindt een test plaats om te kijken wat de progressie is van de behandeling.

Behandeling: Manuele technieken

Oefenen en trainen zijn heel vaak erg nuttig. Maar als er zich nog stoornissen in het lichaam bevinden kan extra bewegen soms meer pijn veroorzaken. Wij zorgen ervoor dat de beperkingen in het fasciale systeem opgelost worden waardoor het oefenen en het bewegen in het algemeen makkelijker en weer pijnvrij zal verlopen.

Wij gebruiken onze handen om het lichaam aan te zetten tot herstel.

De behandeling is onbelast, maar intensief voor uw lichaam. Je zult merken dat er direct iets veranderd.

  • Heb je al lange tijd klachten?
  • Is er voor jouw klachten geen duidelijke oorzaak gevonden?
  • Geeft Röntgen en MRI onderzoek geen duidelijke verklaring?
  • Ben je al bij verschillende specialisten geweest zonder afdoende resultaat?
  • Word je in jouw functioneren beperkt door de klachten?
  • Zoek je een behandeling gericht op de oorzaak, niet het symptoom?
  • Dan ben je bij ons aan het goede adres!
  • Maak direct een afspraak.

Laure

Ik ben zeer goed geholpen door Benno vanwege zijn specialisme Fasciatherapie. Nadat ik via de website contact had opgenomen, werd er gelijk contact met mij gezocht en kon ik heel snel terecht. Zijn manier van werken is heel fijn. Hij is heel kundig, denk echt met je mee als patiënt en hij biedt ook nog een luisterend oor. Ik ben heel tevreden en ik kan hem dan ook zeer sterk aanbevelen!